امروز آیین اختتامیه دوره مهارت افزایی دانشجویان شاهد و ایثـارگر دانشگاههای سراسر کشور در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد و بنده نیز افتخار حضور در این مراسم را داشتم و در خصوص یکی از مهمترین موضوعات روز، یعنی زنجیره تامین یکپارچه آموزش صحبت کردم.
برای نخستین بار در مجلس این ایده را عملیاتی کردهایم که از تربیت کودکان در سنین صفر تا ۶ ساله شروع شده و تا فارغالتحصیلی از دانشگاه و ورود به شرکتهای دانشبنیان ادامه مییابد.
در این چهار سال گذشته، ۱۴ قانون به تصویب رساندهایم تا این زنجیره تکمیل شود. تأثیر این قوانین بر جامعه به وضوح دیده میشود، بهطوریکه بیش از ۳۰ میلیون نفر از جامعه ایرانی مستقیماً از آموزش بهرهمند میشوند. از کودکان تا دانشجویان و حتی معلمان و استادان، همگی تحت تأثیر این زنجیره قرار دارند.
ما در مجلس تلاش کردیم تا با اجرای طرحهایی مانند رتبهبندی معلمان و همسانسازی حقوق دانشگاهیان، شرایط بهتری برای قشر آموزش و پرورش فراهم کنیم. همچنین اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفهای را پس از ۶۰ سال تصویب کردیم تا مربیان این حوزه نیز از امنیت شغلی و درآمد پایدار برخوردار شوند.
از همه مهمتر، تأکید بنده بر اهمیت مهارتآموزی است.
بر اساس برنامه ششم توسعه باید ۵۰ درصد آموزش و پرورش و ۳۰ درصد آموزش عالی به سمت مهارت برود؛ در حالی که در پایان این برنامه فقط ۳۰ درصد در بخش آموزش و پرورش و ۱۵ درصد در بخش آموزش عالی محقق شد.
مهارت، نانآور خانوادههاست و باید کشور به سمت آن حرکت کند. به همین دلیل، دانشجویان باید هنگام فارغالتحصیلی علاوه بر مدرک دانشگاهی، گواهی مهارت نیز در دست داشته باشند.
امید است که این برنامههای مهارتافزایی به دیگر دانشجویان نیز تعمیم یابد تا زندگی آسانتری برای همه فراهم شود.
علیرضا منادی سفیدان
نماینده مردم شریف تبریز، آذرشهر و اسکو
و رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی