امروز افتخار حضور در همایش ملی مهارت را داشتم که به حوزه توسعه آموزش فنی و حرفهای کشور متمرکز است.
مباحثی را در همین همایش درباره اقدامات کمیسیون آموزش مجلس برای بحث فنی و حرفهای مطرح کردم.
از جمله اینکه سازمان فنی و حرفهای کشور بالای ۵۰ سال است که شکل گرفته ولی اساسنامه نداشت. به همین خاطر امکان رتبهبندی و بسیاری از مزایای دیگر برای کارکنان و مربیان این سازمان فراهم نبود.
این توفیق به ما نصیب شد که مبدا و پیشنهاد دهنده نوشتن اساسنامه فنی و حرفه ای شویم و مجلس به ما اجازه داد که این اساسنامه را که به نفع سازمان است، تدوین کنیم.
۱۴ قانون در دور قبلی مجلس در حوزه آموزش تدوین شد که یکی از آنها، همین اساسنامه سازمان فنی و حرفهای بود.
طبق اساسنامه جدید سازمان فنی و حرفهای، مربیان نیز رتبه بندی میشوند. کاهش ساعات کاری، اعمال رتبه بندی معلمان و… همه جزو دستاوردهای همین تدوین اساسنامه بود.
همچنین ما در کمیسیون آموزش، به فکر طراحی زنجیره تامین آموزش بودیم و خوشبختانه آن را عملیاتی کردیم. زنجیره تامین آموزش به ما میگوید که آموزش یک فرد از یک نقطه و در یک سن آغاز میشود و تا حصول نتیجه باید ادامه یابد. فنی و حرفهای نیز به دلیل روابط متعددی که با حوزه دانش بنیان دارد، از سازمانهای خروجیساز حوزه آموزش به شمار میآید.
خوشبختانه در قالب قانون جهش تولید دانشبنیان توانستیم مزایای خوب و مشوقهای مهمی برای تقویت حوزه دانشبنیان کشور اختصاص دهیم و معتقدیم که پیوند دانشبنیانها با سازمان فنی و حرفهای، خواهد توانست یک گام اساسی برای عملیاتیسازی علم باشد
در پایان این نوید را به تمام کارکنان و مربیان عزیز و کوشای سازمان فنی و حرفهای میدهم که روزگار خوبی در انتظارشان است.
علیرضا منادی سفیدان
نماینده مردم شریف تبریز، آذرشهر و اسکو
و رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی