photo_2024-09-28_19-01-04
کارگران معادن با ناامنی جسمی و مالی دست و پنجه نرم می کنند

حادثه معدن طبس باید درس عبرت شود

در همایش آموزشی «ارتقا فرهنگ ایمنی نیازمند مشارکت عمومی» که با حضور مسئولان ایمنی واحدهای صنعتی و تولیدی آذربایجان‌شرقی برگزار شد، به موضوع مهم ایمنی در محیط‌های کارگری، به‌ویژه معادن، اشاره کردم. کاملاً مشخص است واحدهای معدنی که در عمق چندین متری زمین فعالیت می‌کنند، با خطراتی مثل گازگرفتگی و حوادث دیگر روبرو هستند. باید […]

در همایش آموزشی «ارتقا فرهنگ ایمنی نیازمند مشارکت عمومی» که با حضور مسئولان ایمنی واحدهای صنعتی و تولیدی آذربایجان‌شرقی برگزار شد، به موضوع مهم ایمنی در محیط‌های کارگری، به‌ویژه معادن، اشاره کردم.

کاملاً مشخص است واحدهای معدنی که در عمق چندین متری زمین فعالیت می‌کنند، با خطراتی مثل گازگرفتگی و حوادث دیگر روبرو هستند. باید از همان ابتدا، پیش‌بینی‌ها و اقدامات لازم برای تأمین ایمنی کارگران انجام شود.

حادثه اخیر معدن طبس نمونه‌ای از این بی‌توجهی‌هاست و مسئولان مربوطه که مقصر این حادثه تلخ بودند، باید شناسایی و مجازات شوند تا درس عبرتی برای دیگران باشد.

در خصوص حقوق و دستمزد کارگران معادن هم باید بگویم که حقوق هفت میلیون تومان برای این عزیزانی که در چنین شرایط سختی کار می‌کنند، یک ظلم بزرگ است. این کارگران باید حداقل ده برابر بیشتر از کارگران عادی حقوق بگیرند. کار آن‌ها بسیار طاقت‌فرسا و خطرناک است و ارزش زحماتشان باید بیشتر درک شود.

نکته دیگر این است که قبل از اینکه وزیر کار را به پرسش بکشیم، باید از وزیر صمت و شرکت‌های پیمانکاری بپرسیم که چرا با وجود سودهای کلان از فروش ذغال سنگ، شرایط کار و ایمنی کارگران بهبود نیافته است؟ آیا نباید اول این‌ها پاسخگو باشند؟

در پایان باید بگویم که رعایت ایمنی در محیط‌های صنعتی و معدنی، یک اصل مهم و اساسی است. مسئولان ایمنی باید با دقت بیشتری عمل کنند و آموزش‌های به‌روز و مستمر داشته باشند تا چنین حوادثی تکرار نشود.

منبع
پایگاه رسمی اطلاع رسانی دکتر منادی