photo_2024-11-28_20-23-11

پاسخ به ابهامات در خصوص آرای نمایندگان و حضورو غیاب آن ها

در روزهای اخیر، محتواهایی با مضمون آرای نمایندگان و حضور و غیاب آن‌ها در جلسات علنی در برخی رسانه‌ها منتشر شده که که ذهن مخاطبان را نسبت به کلیت عملکرد نمایندگان مجلس مخدوش می‌کند؛ به همین دلیل، لازم دانستم توضیحاتی را جهت روشنگری افکار عمومی ارائه دهم.     مجلس شورای اسلامی، به عنوان یکی […]

در روزهای اخیر، محتواهایی با مضمون آرای نمایندگان و حضور و غیاب آن‌ها در جلسات علنی در برخی رسانه‌ها منتشر شده که که ذهن مخاطبان را نسبت به کلیت عملکرد نمایندگان مجلس مخدوش می‌کند؛ به همین دلیل، لازم دانستم توضیحاتی را جهت روشنگری افکار عمومی ارائه دهم.

 

 

مجلس شورای اسلامی، به عنوان یکی از ارکان اصلی نظام قانون‌گذاری، نیازمند مشارکت فعال نمایندگان در جلسات علنی و کمیسیون‌ها و شوراهای مختلف است.

از جمله این جلسات می‌توان به هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، ستاد جامع نقشه مهندسی فرهنگی کشور که اغلب با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار می‌شود، شورای معین ستاد جامع نقشه مهندسی کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور شخص  رئیس جمهور، هیات مرکزی جذب وزارت علوم و وزارت بهداشت اشاره کرد. این «جلسات ثابت هفتگی» به‌طور مکرر و اغلب «همزمان با جلسات علنی مجلس» برگزار می‌شوند و لذا اینجانب به‌عنوان «رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی»، موظف به  حضور منظم در آن‌ها هستم.

علاوه بر این، جلسات پیش‌بینی نشده و فوریتی نیز وجود دارد؛ به عنوان مثال، ماموریت‌هایی که توسط جناب آقای دکتر قالیباف، رئیس محترم مجلس، به اینجانب محول شده است.

طبق نامه‌ای که از جناب آقای دکتر بخشی‌پور، عضو محترم هیات رئیسه مجلس دریافت کردم، اینجانب از ابتدای دوره دوازدهم مجلس تا ۳۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳ هیچ‌گونه غیبت یا تاخیر غیرمجاز نداشته‌ام.

در خصوص شرکت در رأی‌گیری تصویب مواد، طرح‌ها و لوایح نیز باید توضیح دهم که هر نماینده ممکن است به دلایل مختلفی مانند مأموریت، شرکت در جلسات کمیسیون و سایر جلسات موظف، یا حتی مرخصی قانونی، در لحظه رأی‌گیری حاضر نباشد. ممکن است در یک روز که نماینده در کمیسیون یا مأموریت است، ۱۰ رأی‌گیری انجام شود. عدم حضور در این رای‌گیری‌ها به معنای عدم تعهد یا غیبت روزانه نیست، بلکه به معنای عدم حضور «آن‌هم با اطلاع قبلی هیات رئیسه» در لحظه رأی‌گیری خاص آن موارد است.

امیدواریم خدای متعال همه‌ی ما را هدایت کند تا ان‌شاءالله بتوانیم به وظیفه‌مان عمل کنیم.