۷۷

تاکید بر تامین امنیت و پیگیری قضایی

در پی قتـل دانشجوی دانشگاه تهران، روز گذشته کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس جلسه‌ای فوق‌العاده تشکیل داد و از ساعت ۳ بعدازظهر با حضور وزیر علوم، معاون حقوقی وی، رئیس دانشگاه تهران آقای دکتر حسینی و رئیس حراست وزارت علوم، همچنین قاضی شهریاری از سوی رئیس شعبه جنـایی قوه قضاییه و سردار محمدیان به […]

در پی قتـل دانشجوی دانشگاه تهران، روز گذشته کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس جلسه‌ای فوق‌العاده تشکیل داد و از ساعت ۳ بعدازظهر با حضور وزیر علوم، معاون حقوقی وی، رئیس دانشگاه تهران آقای دکتر حسینی و رئیس حراست وزارت علوم، همچنین قاضی شهریاری از سوی رئیس شعبه جنـایی قوه قضاییه و سردار محمدیان به عنوان فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ در خصوص دلایل مرگ این جوان عزیز بحث شد.

این دانشجو که دانشجوی ترم سوم و اولین روز کاری‌اش را تجربه می‌کرد، در حین بازگشت از کار و در حدود ساعت ۹:۳۰ شب مورد حـمله دو موتور سوار قرار گرفت. این افراد لپ‌تاپ او را دزدیدند و در حین فرار، یکی از آنها با چاقو به کتف و سینه‌اش ضربه زد. محل وقوع حادثه نزدیک به داروخانه‌ای بود و سریعاً به اورژانس خبر داده شد. او در حال احیا قلبش ایست کرد و با وجود دریافت چهار و نیم لیتر خون، در ساعت ۷ صبح جان خود را از دست داد.

دانشجویان معترض به این ناامنی به خوابگاه آمده بودند و وزیر علوم سفر حج عمره خود را نیمه‌تمام گذاشت و به ایران بازگشت. او ساعت یک و نیم شب به خوابگاه رفت و از نزدیک در جریان وقایع قرار گرفت. وزیر علوم دستورات لازم برای تاسیس کیوسک در خیابان‌های پشتی خوابگاه امیرآباد و ایجاد روشنایی در این منطقه را صادر کرد و در نهایت از دانشجویان عذرخواهی نمود.

در جلسه روز گذشته، نمایندگان دانشجویی و بسیــج دانشجویی حضور داشتند و تأکید کردند که تجمع دانشجویان واقعاً صنفی بوده و جنبه سیاسی ندارد. اعتراض اصلی آنها به تأمین نبودن امنیت اطراف خوابگاه‌ها بود.

فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد که در این ایام، آمار سرقت‌ها کاهش یافته و اطلاعات دقیقی از این موضوع داشتند. در سمت دیگر، قاضی شهریاری از قوه قضاییه بیان کرد که سارقان سیاسی نبوده و تنها به دنبال سرقت لپ‌تاپ بودند و در اثر مقاومت مرحوم آقای خالقی، آنها به او حمله کردند.

به طور کلی، نتیجه جلسه بر این بود که وزیر، نیروی انتظامی و دستگاه‌های مرتبط متعهد به تأمین امنیت بیشتر دانشجویان شدند. قوه قضاییه نیز قول پیگیری و دستگیری سریع عوامل قتل این دانشجو را داد و اعلام کردند که چند نفر در این رابطه دستگیر شده و در حال شناسایی دیگر افراد هستند.