photo_2025-05-12_21-52-36

آموزش مهارتی باید یکپارچه باشد

در جلسه دیروز شورای توسعه مهارت استان آذربایجان‌شرقی که با حضور ریاست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، استاندار و سایر مسئولان ارشد استانی در استانداری تشکیل شد، شرکت کردم. در این نشست بر ضرورت تحول بنیادین در نظام آموزش مهارتی کشور تأکید نمودم. به این نکته اشاره کردم که نظام آموزشی ما در حوزه […]

در جلسه دیروز شورای توسعه مهارت استان آذربایجان‌شرقی که با حضور ریاست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، استاندار و سایر مسئولان ارشد استانی در استانداری تشکیل شد، شرکت کردم. در این نشست بر ضرورت تحول بنیادین در نظام آموزش مهارتی کشور تأکید نمودم.

به این نکته اشاره کردم که نظام آموزشی ما در حوزه مهارت‌آموزی دارای ضعف‌های ساختاری تاریخی بوده است. خوشبختانه پس از شش دهه، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور صاحب اساسنامه شد؛ سندی مهم که با پیش‌بینی سه منبع درآمد پایدار تدوین شده و می‌تواند تحولی اساسی در انسجام و کارایی آموزش‌های مهارتی ایجاد کند.

 

 

همانطور که همواره گفته‌ام، امروز ایجاد یک نظام آموزشی یکپارچه بیش از هر زمان دیگری ضروری است. نظامی که بتواند پیوندی استوار بین آموزش‌های رسمی، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و نیازهای واقعی صنعت و بازار کار برقرار کند.

تبریز به عنوان قطب صنعتی کشور، میزبان کارخانه‌های بزرگی مانند ماشین سازی و تراکتورسازی است و در بسیاری از حوزه‌های صنعتی و فناورانه پیشگام می‌باشد. این ظرفیت‌های منحصر به فرد، لزوم توجه ویژه به توسعه آموزش‌های مهارتی در استان را دوچندان می‌کند.

از ریاست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور درخواست دارم تا با تخصیص اعتبارات ویژه به آذربایجان شرقی از محل بودجه موجود، امکان توسعه زیرساخت‌های مهارتی متناسب با نیازهای صنعتی استان را فراهم آورند.

بر این باوریم که ایجاد ارتباط عمیق بین مهارت‌آموزی، توسعه صنعتی و کارآفرینی یک راهبرد کلیدی است و استان آذربایجان شرقی باید در طرح‌های ملی مهارت‌محور، نقش محوری و فعال‌تری ایفا کند.